Правителството предлага въвеждането на извънредно положение!

4678
Правителството предлага въвеждането на извънредно положение!

Днес правителството ще предложи въвеждането на извънредно положение в страната. Необходимо е предложението да бъде гласувано в парламента. Очаква се народните представители да гласуват мярката още днес.

Строгата мярка се налага заради множеството случаи на хора, които са били поставени под карантина, но не са я спазили. На заседанието се спомена за 14 човека, които не са били открити по домовете си. На извънредното заседание на министрите беше предложена глоба от 5000 лева при нарушение на карантина.

Предлага се още и затваряне на барове и клубове, но без ресторанти и заведения за хранене. Извънредното положение ще даде възможност за използване на полиция, жандармерия и армията в налагането на по - стротиге мерки срещу разпространението на Covid-19.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Ще се въведат ограничения за пътуване в посока на страни с активно развитие на вируса, а така също ще се забрани влизането в страната от държави с повишен риск от Covid-19. В близките дни ще бъде изготвен списък с държави, който ще е динамичен и ще подлежи на промени. Очаквайте подробности!


Актуална карта на разпространението на covid-19. Картата може да се отвори от тук. Абанирай се за Omed.bg от ТУК

Прочетете още:
Симптомите на коронавирус Covid-19
Как да се предпазим от Коронавирус Covid-19?
Коронавирус Covid-19: Митове и факти


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се