Седем ползи за сърцето от физическите упражнения

2550
Седем ползи за сърцето от физическите упражнения

Един от най-добрите подаръци които можете да подарите на сърцето си е физическата активност. Съчетанието на редовни упражнения с диета в средиземноморски стил, поддържането на нормално тегло и отказване от цигарите, ако сте пушач е чудесен план за защита срещу коронарна артериална болест и съдови заболявания. За определени сърдечни състояния упражненията могат да бъдат толкова мощни колкото някои лекарства.

Разбирането на това как физическата активност е от полза за сърцето Ви може да бъде силна мотивация, за да се движите повече. Ето какво трябва да знаете за упражненията:

Регулират кръвното налягане. Те работят като лекарства с бета-блокери за забавяне на сърдечната честота и понижаване на кръвното налягане (в покой, а също и при упражненията). Високото кръвно налягане е основен рисков фактор за сърдечни заболявания.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Те са от ключово значение за контрола на теглото. Особено когато се комбинира с подходяща диета, физическата активност е от съществено значение за отслабване и още по-важно за поддържането на оптимално здравословно тегло. А това от своя страна помага за оптимизиране на здравето на сърцето. Наднорменото тегло натоварва сърцето и е рисков фактор за сърдечни заболявания и инсулт.

Укрепват мускулите. Комбинация от аеробни тренировки (които, в зависимост от вашето ниво на фитнес могат да включват ходене, бягане, плуване и други енергични упражнения и силови тренировки (повдигане на тежести, ленти за съпротивление) се считат за най-добри за здравето на сърцето. Тези упражнения подобряват способността на мускулите да черпят кислород от циркулиращата кръв. Това намалява нуждата на сърцето да работи по-усилено, за да изпомпва повече кръв към мускулите.

Може да са стимул и да Ви помогнат да се откажете от пушенето. Един от основните рискови фактори за сърдечни заболявания, тъй като уврежда структурата и влияе на функцията на кръвоносните съдове.

Може да повлияят на нивото на кръната захар. Изследване на Университета Джон Хопкинс показа, че когато се комбинира с тренировки за сила редовното аеробно упражнение като колоездене, бързо ходене или плуване може да намали риска от развитие на диабет с над 50%, като позволи на мускулите да обработват по-добре горивото за енергия гликогена.

Понижават стреса. Хормоните на стрес могат да поставят допълнителна тежест за сърцето. Упражнения независимо дали аеробни, силови тренировки с тежести или издръжливост и гъвкавост като йога, стречинг и пилатес могат да Ви помогнат да се отпуснете и да облекчите стреса.

Намаляват възпалението. С редовни упражнения хроничното възпаление се намалява, тъй като тялото се адаптира към предизвикателството на упражненията върху много телесни системи. Това е важен фактор за намаляване на неблагоприятните ефекти.

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА СЪРЦЕ С ОТСТЪПКА ТУК!

Помислете за повече ползи за сърцето. Как можете да включите повече упражнения към деня си или да станете по-активни физически, ако не сте били преди. Започнете с малки стъпки в ежедневието.

  • Паркирайте колата си в отдалечения край на паркинг, така че изминете повече разстояние да изминете до входа на сградата. Изберете стълбите, а не асансьора.
  • Прекарайте част от обедната си почивка в разходка.
  • В дните с лошо време също може да повървите.
  • Събудете се малко по-рано и спортувайте, преди да започнете деня си.
  • Използвайте фитнес тракер, за да броите стъпките си.
  • Опитайте да увеличавате ежедневните си стъпки с 500 всяка седмица, като целта е да достигнете 10 000 стъпки на ден. Ниво, което може да доведе до много ползи за здравето на сърцето и цялото тяло.

https://www.hopkinsmedicine.org


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се