Сокът от киселите краставички: 4 Ползи за здравето от пиенето на „зеления сок“!

28653
Сокът от киселите краставички: 4 Ползи за здравето от пиенето на „зеления сок“!

Киселите краставички съществуват от хиляди години. Има много ползи от консумирането на хрупкавото лакомство, но не са толкова известни фактите за ползите за здравето от сока на туршията.

Често пренебрегваме сока, когато се наслаждаваме на вкусните кисели краставички. Той обаче, прави повече от това просто да добавя и съхранява хрупкавото лакомство.

Има и много ползи за здравето, свързани с остатъка от сока.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Според нюйоркския музей на храните, историята на краставици датира от 2030 г. пр.н.е., когато за първи път краставици са донесени от Индия от Долината на Тигър и хората са потърсили начин да ги запазят. За Клеопатра се твърди, че диетата и на туршии е помогнала да запази красотата си. В модерните времена киселите краставички се използват по много начини: като напитки, храни, лекарства и козметични продукти. Въпреки това, сокът също има невероятни ползи за здравето, като премахване на махмурлук и успокояващ киселините ефект. Ще изброим някои полезни начини, които ще ви мотивират да включите сока от туршията в менюто си:

Профилактични прегледи и лабораторни тестове с големи отстъпки може да намерите само в Ofertomat.bg.

1. "Лекуване" на махмурлука:

Една от основните причини хората да се чувстват толкова ужасно, когато са прекарали една пиянска нощ е, защото алкохолът е диуретик, който оставя усещането за дехидратиратация. Пиенето на киселия сок от туршия помага за попълване на изчерпаните нива на натрий.

2. "Лекуване" на умора след тренировка:

Много спортисти се кълнат в ползата от сока от кисели краставички, защото той помага за възстановяването на електролитите след тренировка. Сокът съдържа натрий и оцет, които са необходими за възстановяването на спортистите и на тези, които се потят силно. Някои изследователи също приписват качеството на оцета, че помага за облекчаване на спазмите; други казват, че това всъщност е магнезият. Сокът може да бъде полезен преди тренировка, също.

Американският Национален Институт по Здравеопазване е установил, че поглъщането на напитки с високо съдържание на натрий могат да подобрят терморегулацията.

3. "Лекуване" на предменструален синдром /ПМС/:

Тук действието е същото, както след тренировка, защото той помага за хидратиране на тялото и облекчаване на спазмите. Също така помага за облекчаване на чувството на глад за сол, който много жени имат, когато са в менструация.

4. "Лекуване" на стомашни киселини:

реклама

Може да си мислите, че това ще доведе до точно обратния ефект, тъй като оцета предизвиква стомашни киселини за някои, но оцета в сок от кисели краставички действително помага на някои хора да успокоят киселините в стомаха си.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се