Спомняте ли си кое е най-евтиното лекарство на земята?

3643
Спомняте ли си кое е най-евтиното лекарство на земята?

"Бъдете заети. Това е най-евтиното лекарство на земята и едно от най-ефикасните." Тази мисъл е на великия Дейл Карнеги и в нея има изключително много истина. Да бъдем ангажирани с нещата, които са ни приятни и ни носят истинско удоволствие е лечение както за тялото, така и за душата. Колкото повече радост и щастие генерирате в себе си, толкова повече ще се изпълвате с чиста и положителна енергия.

Да бъдете заети е наистина начин да се справяте с трудни моменти, които са резултат от здравословен или личен проблем, професионален неуспех и т.н. Човешкият ум има способността да ражда мисъл след мисъл до безкрай. Повечето мисли не са нови и не отразяват някакво решение, а са стари преповтарящи се убеждения, събития, случки, моменти от миналото, разни наши вероятни концепции и теории и т.н. Когато се намират в труден момент, умовете на много хора поемат една негативна и тревожна посока. Започват негативни мисли за това какво би се случило. Започват се едни "черни" сценарии на вероятности, които не дават решение на проблема, а създават допълнителни имагинерни трудности. Целият този цикъл може да бъде спрян като внесем повече тишина в ума чрез действие.

Не позволявайте на ума да поема в посоки, които не са във ваша полза в дадената ситуация. Когато усетите, че нещата отиват натам, то помислете как може да промените този порочен кръг, който ще се заформи. Идеалното решение на този проблем е да бъдете ангажирани, заети, активни.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Това наистина е най-евтиното лекарство и е най-ефективното както за вас, така и за света около вас, защото по този начин работите върху и за себе си, а от друга страна допринасяте и за света и околните чрез своето действие. Намерете всички дейности, които ви носят удоволствие и се залавяйте с тях. Няма абсолютно никакъв смисъл да потъвате в мисли. Това няма да ви донесе добър резултат, особено ако мислите са тревожни. Понякога не откриваме решението на проблема в дадения момент. Понякога трябва да дадем шанс на времето да си свърши работата. Понякога трябва да прием нещата такива каквито са и да спрем да се съпротивляваме. Негативните мисли не само, че няма да ви помогнат, но и допълнително ще внесат напрежение в тялото ви.

реклама

Колкото повече неща, които ви правят щастливи, внесете в живота си, толкова повече удовлетворение ще имате. Колкото повече проявявате себе си и допринасяте за света, толкова повече смисъл ще има в живота ви. Колкото повече хора правите щастливи, толкова повече радост ще има около вас. Да се заемете с нова любима работа, с нещо, което чувствате като призвание, с хобито си, с почистване на дома, с грижа за семейството, с разходки, спорт и всичко онова, което ще ви донесе ангажираност и щастие, означава да предприемете действие в живота си, което ще ви удовлетворява. Да бъдете заети с любимите неща означава, че ще отнемете този шанс на ума непрекъснато да препуска от мисъл в мисъл и ще му помогнете да си отпочине.

Човешкият ум има понякога способността да се губи в мислите си и да не успява да види реалния свят такъв, какъвто е. За един проблем трябва да се мисли, но до време. Или намираме решение, или приемаме обстоятелствата, но и в двата случая продължаваме напред с нови сили и енергия.

Лекувайте себе си чрез действието. Ефикасно и евтино лекарство, което ще ви помогне в трудни момент, независимо от какво са породени те. Колкото повече време прекарва ума в тишина, толкова е по-вероятно след това да роди нова, чиста по-качествена мисъл, отколкото ако му позволите да се потопи в спиралата на непрекъснатото мислене.

Автор: Лилия Илиева


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се