Как да се справим с неприятните и трудни дни? За моментите, в които все нещо се обърква.

7865
Как да се справим с неприятните и трудни дни? За моментите, в които все нещо се обърква.

Трудните моменти и лошите дни са част от живота на всеки един. Няма начин да сме винаги на гребена на вълната. Има дни, в които просто събитията се объркват и дори понякога нещата не зависят от нас. Какво да правим в тези дни? Как да се справим с моментите, в които сякаш всичко се обърква? Разбира се, че има начин.

1. Спрете да възприемате трудните дни като нещо лошо. Те са част от живота. Това, че сте се справили с дадени трудности и препятствия ви носи много опитност и сила. На следващия ден може да се обърнете и да си кажете "Да, справих се". Това ще ви донесе енергия и ще ви накара да почувствате силата, която е вътре във вас.

2. Приемете тези дни. Те са балансът на живота. Не може всичко да е вечно розово и прекрасно. Не е и нужно. Животът е баланс и полярност. Има черно и бяло, високо и ниско, добро и лошо. Да отричате нещо, което така или иначе съществува, не е много правилно. Да слагате розовите очила и да отказвате да приемете ситуацията като неприятна, също няма да е от полза. Приемете ситуацията като такава, каквато е. Опитайте се да намалите етикетите и да не потънете в негативизъм и просто приемете.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

3. Помнете, че трудните моменти са тези, които ви изграждат. Върнете лентата назад. Спомнете си няколко трудни момента в живота. Всеки един от тях ви е взел нещо, но и ви е дал много. Научил ви е на сила, на търпение, на кураж. Дал ви е още една стъпка узряване. Бъдете благодарни за това.

4. Няма да е все така. Не се вкопчвайте в трудния момент или в неприятния ден. Естествено, че няма да е все така. Нито щастието е вечно, нито нещастието продължава вечно. Всичко е цикъл. Животът е периоди и вълни. Днес сме долу, утре сме горе, а след това пак долу и пак горе и така до края. Това е балансът на живота. Всеки момент крие в себе си красота, дори и да е труден. Всеки момент има в себе си нещо хубаво. Научете се да вземате максимума от ситуациите. Не се фокусирайте върху това, колко ви е трудно в момента или колко зле се чувствате, а се отпуснете. Изживейте и тази емоция. Дайте си палитра от емоции. Кой е казал, че да сте тъжни е нещо лошо. Изживейте и това. След това се освободете. Една емоция, която се е зародила във вас, няма как да изчезне в пространството. Изживейте я.

5. Отпуснете се. Ако сте имали тежък ден, не се съпротивлявайте на събитията или на емоциите си. Оставете ги. Оставете мислите си да се леят една след друга докато притихнат. Дайте си достатъчно сън и възможност на ума и тялото ви да си отпочинат. Направете това, което ще ви накара да се отпуснете и да освободите част от негативната енергия, която сте насъбрали. Може да е сън, разходка сред природата, усамотение.

6. Не е нужно да разигравате негативния сценарий милион пъти. Когато нещо лошо ни се е случило или когато нещо ни тежи, ние имаме способността да превъртаме тези мисли в главата си милион пъти. Може с часове да мислим за дадена ситуация, която ни товари и ни тежи. Това е тотално ненужно. Пуснете негативната ситуация. Дайте шанс на ума да си почине. Това, което се е случило, остава в миналото. Погледнете напред.

реклама

7. Утре е нов ден. Днес направихте каквото можахте. Помнете, че всеки дава най-доброто от себе си в дадения момент според настоящите си убеждения. И вие сте дали най-доброто от себе си в този ден, в този момент. Дайте шанс на утрешния.

8. Не се сравнявайте с никого. Всеки има лоши дни и трудни моменти. Обществото е наложило едно разбиране, че хората могат да показват само щастието си навън. Много рядко някой смело заявява, че не се чувства щастлив или че е тъжен. Обществото ни учи, че трябва да сме "вечно" щастливи, което е невъзможно и ненужно. Това не би било полезно за нас. Създава се едно усещане, че нещо не е наред когато се чувстваме зле. Напротив, всичко си е наред и това е напълно нормално. Не сравнявайте себе си с останалите, които показват своите розови страни на живота. Всички сме хора и преминаваме през подобни житейски ситуации и трудности. Човешко е. Просто не всеки има смелостта да бъде уязвим и да покаже както щастието си ,така и болката си. Не сравнявайте себе си в труден момент с някой друг, който сега е в разцвета на своето щастие. Всичко е цикъл и нищо не остава вечно едно и също. Ситуациите се променят. Дайте им шанс.

9. Дайте си любов и подкрепа. Дайте си любов точно в този момент, защото я заслужавате. Бъдете нежни и приемащи към себе си. Бъдете разбиращи и не се осъждайте за грешки или за това кое е можело да направите по-добре. Миналият ден си остава в миналото. Утре е нов ден. Повярвайте, че всичко се случва за добро.

10. Не търсете решения на момента. Ако сте имали труден ден и се чувствате напрегнати, то дайте си почивка. Не се опитвайте да търсите точно на момента решение на проблемите или начини как да се справите. В тези ситуации сънят е най-доброто лекарство. Новият ден ще донесе със себе си повече яснота и спокойствие.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Изследване на АНТИТЕЛА ТАТ и МАТ на щитовидната жлеза от Лаборатории Кандиларов!
-27%
31,80 лв.
23,20 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се