Болки след хранене? Виж вероятната причина!

8624
Болки след хранене? Виж вероятната причина!

При отсъствието на гастрит, колит или язва, болките в корема могат да се дължат на стеснени съдове, които хранят червата и вътрешните органи. Този процес може да се развие при атеросклероза или при възпаление на артериите. При хронично запушване на артериите в корема, причинено от атеросклероза или васкулит, кръвоснабдяването на крайниците се ограничава до осигуряване на кръв и кислород в покой.

След хранене, когато кислородната консумация се увеличава многократно, т__ъканите изпадат в кислороден глад,__ който се изявява под форма на болка. Този симптом е типичен за периферната артериална болест. Често пациентите с такива оплаквания се лекуват неправилно.

Симптомът изисква следните диагностични процедури:

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !
  • Планова консултация с ангиолог или съдов хирург.

  • Диагностични процедури:

  • Ехо-Доплер-изследване на артериалната система на корема и долните крайници - с висока диагностична достоверност.

  • СТ- ангиография

  • Контрастна ангиография - златен стандарт за диагностика на съдовите заболявания.

    При уточнена диагноза се предприема следното лечение:

  • Медикаментозна терапия - при по-леките случаи с много добра компенсация.

  • Ендоваскуларна терапия - реваскуларизация и стентиране на стенозата, или тромбозата на висцералните артерии.

  • Съдово-хирургично лечение - при по-тежките случаи и при пациентите, при които ендоваскуларната терапия е неефективна или невъзможна, се предприема хирургично лечение - тромбектомия или бай-пас операции, при които съдът се отпушва или заобикаля с имплантиран синтетичен съд или вена.

Кардиологична болница Сити Клиник София осигурява пълен набор от извънболнична и болнична медицинска помощ с акцент върху сърдечно-съдовите заболявания, Лидер е в следните направления - инвазивна кардиология, ангиология и флебология, електрофизиология, кардиохирургия, съдова хирургия и образна диагностика. Сити Клиник София е единственото лечебно заведение у нас и в Югоизточна Европа акредитирано от JCI (Joint Commission International). Болницата е отличена с най-високия стандарт за качество и безпaстаност в областта на здравеопазването, даван от най-престижната международна институция.
Материал публикуван с разрешението на City Clinic


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се