Как да се погрижим за здравето си по време на празниците?

2844
Как да се погрижим за здравето си по време на празниците?

Празничните дни са любими на всички хора, защото тогава се събираме с най-близките си, спретваме вкусни и богати трапези, споделяме времето си един с друг, получаваме подаръци. Празниците са прекрасни, но често прекаляваме с храненето и това затруднява работата на тялото ни. По време на празниците също може да се погрижим за здравето си. Дори е нужно да сторим това, защото по този начин празникът се превръща в изпитание, а не в удоволствие, както трябва да бъде.

Бъдете умерени в храненето. Това е може би най-баналният съвет, който се дава по време на празниците, но е и най-важният. Много хора прекаляват с храненето по време на празници и това създава тежест и дискомфорт. Освен това големите количества храна трудно може да бъдат обработени от храносмилателната система и това затруднява функцията на тялото. Бъдете умерени. Изкушенията по празниците са зад всеки ъгъл, но все пак проявете воля и помислете за тялото си. Хапвайте по-малко, но по-често.

Пийте повече вода. Не забравяйте да пиете вода, защото благодарение на нея ще се чувствате енергични и тялото ще функционира правилно. Старайте се 30 минути преди всяко хранене да пиете по 2 чаши вода. Пиенето на вода след храна разрежда храносмилателните сокове и по този начин се затруднява храносмилането. Затова пийте водата преди храна.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Позволете си любимите си изкушения. Но, разбира се, без да се увличате прекалено много. Нека душата ви усети празника, но и нека едновременно с това тялото ви не страда. Любимата ви торта, домашният сладкиш, бонбоните нека бъдат част от менюто, но в умерени количества. Всяко нещо е полезно, когато е в умерени количества.

реклама

Движете се. Празници са и със сигурност ще ви е простено, ако пропуснете тренировките. Но пък може да си подарите едни дълги разходки с любимите хора. По този начин ще раздвижите тялото си и ще прекарате хубаво времето си. Тялото ви има нужда от движение след тези богати трапези.

Подарете празник и на душата си. Направете точно това, от което имате нужда и което желаете. Забравете за работата и дайте шанс на ума ви да притихне и да се наслади на моментите. Вземете любимата си книга, пуснете си хубав филм или просто се позабавлявайте с любими хора. Правете точно това, което искате и направете себе си щастливи.

Желаем ви прекрасни празнични дни! Бъдете здрави и много щастливи!


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се