Китайската гъба Каваратаке (Кориолус) в битката срещу човешкия папиломен вирус!

10345
Китайската гъба Каваратаке (Кориолус) в битката срещу човешкия папиломен вирус!

Защитните сили играят ключова роля в справянето с инфекцията с човешки папиломен вирус. Затова към лечението се препоръчва добавянето на имуномодулатор, който да стимулира имунните клетки и да се постигне по-добър ефект. Според много проучвания китайската гъбаКаваратаке, наречена още Кориолус, има много добър имуностимулиращ ефект и лечението с нея показва много добри резултати при пациенти, заразени с HPV.

Известна е още с имената Trametes versicolor и Coriolus versicolor. Каваратаке е многоцветна дървесна гъба, от където идва и нейното име ("versicolor" - многоцветен). Среща се по дърветата в цял свят, включително в Европа, дори и в нашата страна. Прави впечатление с ярките си преливащи цветове. Тази украска я прави много красива и улавяща погледа.

реклама

Освен със своята красота, Каваратаке е известна и със своите мощни лечебни свойства. Гъбата съдържа два полизахарида, един от които се нарича крестин или полизахарид - К. Той представлява протеогликан, изграден от въглехидрати и аминокиселини. Този полизахарид стимулира 2 вида клетки на имунната система: NK-клетките или т.нар клетки-убийци и Т-клетките. По този начин се засилват значително защитните сили и работата на имунната система се подобрява. Освен това гъбата Кориолус е богата на ензими и антиоксиданти, които се справят с оксидативния стрес на клетките и подобряват тяхното функциониране. Подобрява действието на ензима супероксид дисмутаза, който нормално се намира в клетките на тялото и той се справя със свободните радикали. Гъбата съдържа протеази, които инхибират деленето на патологичните клонове клетки, което именно е целта в лечението на инфекцията с човешки папиломен вирус. Всички тези положителни ефекти на гъбата Каваратаке я правят един много добър избор в лечението на заболяването.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Гъбата Каваратаке има доказани противоракови и имуностимулиращи свойства, които я правят много ценна.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се