От образованието и доходите зависят навиците за пиене! 8 от 10 умни и богати хора пият алкохол

3867
От образованието и доходите зависят навиците за пиене! 8 от 10 умни и богати хора пият алкохол

Мислите ли, че хората с по-добро образование и по-голяма банкова сметка, разбират по-добре вредата, която прекомерната консумация на алкохол, ще донесе върху тяхното здраве и благополучие? Проучване е установило, че осем от всеки 10 американци, които печелят повече пари и имат най-малко полувисше образование пият алкохол, в сравнение с едва половината от американците с по-ниски доходи и диплома за средно или по- ниско образование.

Най-добрите цени за здравни прегледи и тестове може да намерите в Ofertomat.bg!

Изследователите провели телефонни интервюта от 08 юли до 12-ти юли 2015 година, като са разговаряли с 1,009 възрастни над 18 години, като 64 процента от тях казват, че пият алкохол. Докато 42% от анкетираните избират бира, то 34% избират вино и 21 на сто избират твърд алкохол.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Сред всички фактори, свързани с консумацията на алкохол, социално-икономическия статус и образованието имат най-голямо въздействие в сравнение с пол, възраст, раса и дори религия. Изследователите установяват, че хората с по-високи доходи и по-добро образование не само имат повече средства да си позволят пиене когато си пожелаят, но и те участват в дейности, които улесняват употребата на алкохол, включително вечери навън, ваканции и пиене с колеги след работа.

В допълнение към казаното до момента, ако човек пие алкохол, то доходите и образованието също влияят на начина на пиене. Около половината от всички консуматори с по-високи доходи и по-добро образование, са по-малко склонни да признаят, че прекаляват с алкохола от време на време.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, около 17% от мъжете и 8% от жените в САЩ ще отговарят на критериите за алкохолна зависимост в някакъв момент от живота си.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се