Защо едно от най-важните неща е да развием здравословно отношение към себе си?

3228
Защо едно от най-важните неща е да развием здравословно отношение към себе си?

Здравословният начин на живот означава начин, които да бъде в синхрон със здравето. Когато говорим за това обикновено си мислим за балансиран начин на хранене и редовна физическа активност. Но забравяме още една много важна част - нашите мисли и емоции, които може както да ни разболяват, така и да ни лекуват. Едно от най-важните неща е една изградим здравословно отношение към себе си - да приемаме и обичаме себе си, да зачитаме собствените си нужди, да имаме силата и куража да отстояваме себе си, да се борим за мечтите си. Тази гледна точка на нещата някак си остава на заден план, но тя е от ключово значение за живота, изпълнен със здраве.

Няма абсолютно никакъв смисъл от прекрасното и оформено тяло, което придобиваме чрез добра храна и спорт, ако не се отнасяме към него с приемане и любов. Няма смисъл от всичките ни усилия да сме здрави и във форма, ако мислите са тревожни, осъждащи и негативни. Всяка една мисъл и емоция може да заредят тялото с много енергия, а може и да го изпепелят. Затова усилията трябва да бъдат насочени и в двете посоки.

Развивайте всеки ден любовта и приемането към себе си. Когато тялото ви е изпълнено с положителна и жизнена енергия, тогава, то ще бъде здраво и красиво. Давайте си любов и приемане всеки ден и нека те бъдат безусловни. Никой не е съвършен, но всеки заслужава любов и приемане просто за това, което е.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Отстоявайте себе си и се борете за своите мечти. Здравословно е да изберем себе си! Не е полезно за нас самите да живеем живот, диктуван от други хора или живот, който ни прави нещастни и неудовлетворени. Всеки път когато не се чувствате на мястото си, изберете себе си и направете промяна. Не оставайте на място където не искате да бъдете в името на нещо или някой. По този начин казвате на себе си, че вие не сте толкова важни, а има други неща или хора, които са на първо място за вас. Това не е здравословно. Избирайте себе си всеки ден, защото животът е прекалено кратък, за да го живеете по чужди правила.

реклама

Внимавайте с компромисите. Да, много често се налага да правим компромиси в името на много неща, но нека всичко бъде в границите на нормата, защото в противен случай идва момент, в който усещате как губите себе си. Да дойде момент, в който толкова много сте пренебрегвали себе си, че сте загубили собствената си автентичност - това вече не е здравословно, нито за вас, нито за каузата, заради която сте се "жертвали".

Ценете себе си. Каквото отношение си давате сами, такова ще получавате и от околния свят. Бъдете ценни и важни за себе си и ще получите същото отношение отвън. Най-важният човек на този свят сте вие самите. И това не е егоистична гледна точка, а напротив. Когато вие сте щастливи и удовлетворени, тогава можете да дадете любов и на вашите близки.

Прощавайте си. Всички грешим. Това е човешко и нормално. Прощавайте си и намалете осъждането. Приемете себе си заедно със своите грешки и неуспехи.

Бъдете здравословни към себе си не само чрез грижата за здравето и тялото, но и чрез грижа за ума. Мислите и емоциите могат да бъдат вашият двигател за щастлив живот, здраве и благополучие.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се