11 съвета как да се погрижим за здравето си по време на летните пътувания!

3041
11 съвета как да се погрижим за здравето си по време на летните пътувания!

Лятото носи със себе си красиви емоции и така бленуваните ваканции. За да можете максимално да се насладите на любимите места, хора и преживявания, ще ви предложим някои съвети, с които да се погрижите за здравето си и да не бъдете неприятно изненадани. Пътуванията са свързани с много хубави спомени. Помислете за себе си и своето здраве, за да може да останат спомените наистина вълшебни.

1. Пазете се от слънцето в часовете между 11 и 15 часа. Температурите са високи и това може да бъде опасно за здравето. Прекаленото излагане на слънце може да доведе до топлинен удар, който протича с висока температура, гадене, повръщане, отпадналост. Използвайте чадъри, шапки или прекарайте времето си в тези часове на спа процедури или в някое крайбрежно заведение с приятели.

2. Грижа за очите. Носенето на качествени слънчеви очила освен, че се грижи за вашата визия, но има значение и за очите. Слънчевите лъчи може да увредят роговицата и конюнктивата. Слънцето може да бъде рисков фактор за заболявания като катаракта и фотокератит. Усложненията върху очите вследствие на слънчевите лъчи са остри и хронични.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

3. Грижа за храносмилателната система. През лятото зачестяват случаите на вирусни гастроентерити и ентероколити. Освен това високите температури предоставят чудесни условия за размножаването на бактерии в хранителните продукти. Профилактичният прием на пробиотици може да ви предпази от вирусна или бактериална стомашно-чревна инфекция. Пробиотиците ще регулират нормалната бактериална флора в гастроинтестиналния тракт и ще ви донесат комфорт.

4. Грижа за жената. Високите температури, къпането в морето и в басейни, дългите пътувания са предпоставки за развитието на бактериални и гъбични вулвовагинити. Комфортът на интимната зона е много важен, за да може всяка една жена да се чувства добре. Профилактичното приложение на глобули с лактобацили веднъж седмично може да ви предпази от инфекции в интимната зона. Може да използвате също интимни измивни гелове с кисело pH и млечна киселина.

5. Грижа за кожата. Използвайте слънцезащитни продукти, за да осигурите на кожата си здраве и златист загар. Изберете достатъчно добра защита от изгаряне (SPF) и обърнете внимание на UVA и UVB защитата.

реклама

6. Внимавайте със студените напитки. Да, лятото е горещо, но ледените напитки не са полезни за здравето. Рязката смяна на температурите не е полезна за сърдечно-съдовата система. Освен това стомашната лигавица реагира на прекалено студени и прекалено горещи храни и напитки. Бъдете внимателни. Изберете друг начин за разхлаждане или просто бъдете по-умерени.

7. Алкохолът не е задължителен, за да се забавлявате. Големите количества алкохол може да навредят на черния дроб и да бъдат причина за остро възпаление на задстомашната жлеза. Бъдете умерени, за да може да се насладите на лятното пътуване без да навредите на себе си. А и така си гарантирате добри спомени.

8. Възползвайте се от богатия избор на плодове и зеленчуци. Това е моментът, в който да заредите тялото си с витамини и минерали. Богат избор на плодове и зеленчуци, които може да консумирате както сурови, така и във вид на сокове и смутита. Освен за здравето си, се грижите и за фигурата си.

9. А сутрините са вълшебни. Лятното слънце се събужда рано и ви дава шанс да му се насладите. Чистият въздух в планината или край морето, изгревът и сутрешната разходка са чудесни преживявания и истинска грижа за здравето. Подарявате си спокойствие и наслада.

10. Не забравяйте спорта. Разходки, бягане, йога, плуване - не забравяйте за тях. Спортът освен, че се грижи за фигурата, но и помага на тялото да се освободи от натрупаните токсини, засилва метаболизма и ви прави по-тонизирани.

11. Бъдете диви. Вземете максимума от лятото и се заредете с енергия. Болестите бягат от силната и жизнена енергия! Здрав дух - здраво тяло!


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се